divendres, 30 de desembre del 2011

conclusió


Després de un semestre fent aquesta assignatura, hem arribat al final. Ha estat una assignatura que hem après moltes coses que potser mai ens haurien cridat l’atenció. Ha sigut una classe molt dinàmica i molt motivadora. A continuació ús faré un breu resum del que hem fet a classe.

- Llengua i llengües
- Recitació d'un poema
- Exposició Identitat i Territori  “Identitat i Territori de la felicitat”
- Publicació digital d'en Ramon Pellicer
- Qui ets, tu?
- Codi escrit
- Competència comunicativa
- Descripcions
- Les 4 habilitats lingüístiques
- Articles sobre la comunicació
- El procés de la composició escrita
- Lectura del llibre “ Com Parlar Bé En Públic”

Estic molt contenta d’aquestes classes de COED, han sigut molt dinàmiques , motivadores i divertides. Una de les coses que més m’ha agradat ha sigut que la nostre mestre Imma cada dia en llegia un poema, estàvem desitjant que hi arribes perquè ens llegís aquell poema. Com a conceptes hem après molts, però el més significatius i que ens serviran en el dia a dia de la nostre vida per mi han sigut els conceptes adquirits després d’haver llegit el llibre Com Parlar Bé En Públic, ja que ens ha sigut de gran ajuda a l’hora de fer les nostres exposicions i en les futures.
Estic molt agraïda per tot.






Bon Nadal i Feliç Any Nou!!!

dijous, 29 de desembre del 2011

Com Parlar Bé En Públic


Un dels treballs que vam fer a les classes de COED va ser, el treball del llibre Com Parlar Bé En Públic. Teníem que llegir-nos el llibre i fer una síntesi que ens servirà a l’hora de fer qualsevol exposició.

Els aspectes més destacats per mi són:

Preparació d’un guió
Feedback
Control dels nervis
To de veu adequat
Gesticulació
Suport visual
Repetir idees principals
Fer participar al públic
No porta cap objecte entre les mans
Velocitat de veu adequada









Amb la lectura d’aquest llibre he pogut dur a terme alguns aspectes en les exposicions. Crec que és molt útil per qualsevol persona i sobretot per a futurs mestres. M’ha ajudat molt i ho seguirà fent en les meves futures exposicions. 

Recitació Poema



RECITACIÓ POEMA 

Vaig triar un poema de Miquel Martí i Pol. El poema es deia Primavera. Vaig triar aquest poema ja que és una estació de l’any que m’agrada molt, diu així:

PRIMAVERA


Heus ací:
Una oreneta,
la primera,
ha arribat al poble. 

I l'home que treballa al camp,
i la noia que passa pel pont,
i el vell que seu en un marge, fora vila,
i fins aquells que en l'estretor de les fàbriques
tenen la sort de veure una mica de cel
han sabut la notícia. 

L'oreneta ha volat,  
una mica indecisa,
ran mateix de l'aigua del riu,
s'ha enfilat pont amunt,
ha travessat, xisclant, la plaça
i s'ha perdut pels carrers en silenci. 


I la mestressa que torna de comprar
ho ha dit als vailets de l'escola,
i aquests, a les dones que renten al safareig públic,
i elles ho han cridat
a l'home que empeny un carretó pel carrer,
i l'home ho ha repetit qui sap les vegades
i n'ha fet una cançó
al ritme feixuc de la roda. 

Heus ací el que diu:
La primavera ha arribat al poble.
 

                                                                                              Miquel Martí i Pol
 Finalment ens vam fer una autoevaluació :
M’ha semblat un text no gaire difícil, fàcil de memoritzar i molt bonic. Tinc que millorar l’expressió oral en català l’haig de perfilar una mica mésvaig mirar durant tota la recitació al públic, però tenia més Feedback amb una persona del públic que em transmetia molta tranquil·litat. El to de veu va ser alt i clar, encara que em vaig equivocar una vegada. La meva postura tota l’estona era de peu amb les mans agafades per darrere i em movia de costat a costat que això no ho hauria d’haver fet.
No he gesticulat gens. Vaig concloure el poema llençant pètals de flor, ja que parlava de la primavera.

Va ser una activitat que em va agradar molt, ja que no ho havia fet mai. 


Qui ets, tu?


Qui ets, tu?

Aquesta activitat és de COED, la vam fer en petit grup. Teníem que triar un company de la classe i fer una descripció seva . El treball constava de dos parts, una descripció escrita i l’altre a partir de fotografies teníem que descriure aquella persona.

Aquest és el meu Qui ets, tu?





 La companya que vaig escollir va ser la Laura Viñals, ja que va ser una de les primeres noies que vaig conèixer. La meva descripció escrita la vaig fer en forma de conta, ho vaig trobar diferent i vaig pensar que seria una bona idea. A continuació os deixo el conte que vaig elaborar

                                                        CONTE

Hi havia una vegada una papallona molt petita, brillant com el sol, amb uns ulls de color blau i unes ales molt grans, que va créixer el sis de setembre de 1993 d’una rosa vermella, de tija llarga i única com el cel.
Com era tan petita, no podia volar i es passava les hores investigant  pel bosc, en busca d’alguna cosa nova. 
Cansada de fer cada dia el mateix va decidir anar a buscar alguna papallona com ella i així poder fer coses juntes.
Com era tan vergonyosa sempre es quedava pensant quant trobaria la amistat. Un dia es va aixecar i es va preguntar: si deixo de ser tan vergonyosa, tot pot canviar?.
Per fi la va trobar, aquesta es deia llibertat.
La papallona es va fer forta, es va mirar en el mar i aleshores se’n  va adonar, la seva gran amiga era la llibertat.
Les dos amigues encetaren a volar en busca de nous horitzons, i volant volant es van parar a xerrar.
Finalment, el somni de la papallona es va fer realitat i així va entendre, que amb esforç i honestedat tot en aquesta vida és felicitat.

Aquesta activitat va ser molt divertida, la vam exposar a la classe i ens va servir per conèixer molt millor a la resta dels companys. 

Taxonomia de Bloom


TAXONOMIA DE BLOOM 


Per Crear hem disenyat, construit, planejat, produit, ideat i elaborate diferents  programes com per exemple: Movie Maker, Blogger, Scratch, Audacity, Cmap Tools, Pearltrees, Google docs I Google Sites.

Per Evaluar hem pogut criticar, experimentar, jutjar, provar, formular hipòtesis i detectar fent server programes com per exemple: Google Docs, Prezi, Pearltrees, Cmap Tools i Mister-wong.

Per Analitzar hem pogut  comparar, organitzar, deconstruir, atribuir, trobar, estructurar i integrar utilitzant el Cmap Tools, Mister-wong, Google Reader i Google Chrome.

Per Aplicar hem pogut utilitzar i executar tots els programs com: Google Reader, Google Docs, Movie Maker, Audacity, Google Chrome, Prezi, Mister-wong, Cmap Tools, Google Sites, Pearltrees i Scratch.  

Per Comprendre hem pogut interpretar, resumir, classificar, comparar, explicar i exemplificar utilitzant el Cmap Tools i Pearltrees.

Per Recordar hem pogut reconèixer, descriure, identificar, recuperar, denominar, localitzar i trobar utilitzant el Google Reader, Google Chrome i Mister-wong.


UNESCO i ISTE

Aquí podeu veure la meva presentació de la UNESCO i la ISTE,amb documents de google.

dimecres, 28 de desembre del 2011

Google Sites

Google Sites 

 El Google Sites és una aplicació online que ens permet crear pagines web. És molt fàcil d’utilitzar, també es poden afegir  imatges, vídeos i enllaços .

Pot ser una pagina web privada o pública, ha de constar de una descripció , es poden editar i crear noves pagines .

Aquí podem veure la meva web amb tota la informació 

 Ha sigut de gran ajuda per fer el treball de publicació digital, ja que, ja teníem una idea de com fer una pagina web i ens era més fàcil a l’hora de fer la web del treball.

Cmap Tools

Cmap Tools



El programa Cmap Tools és un programa que s'utilitza per crear mapes conceptuals. També es poden crear "mapas d'ideas", "teranyines" etc...
és un programa que és molt fàcil d'utilitzar.


Cmap tools té totes les característiques necessàries com ha eina d'aprenentatge visual.












Aquí deixo el link del meu Cmap tools que vaig fer a classe de Gitic


Aquest programa ens serà molt útil a l'hora d'estudiar, està tot més esquematitzat i això a l'hora d'estudiar és molt més fàcil. Tens les idees principals i després d'aquestes pots desenvolupar tot el que falta. És una eina molt útil.


dilluns, 12 de desembre del 2011

Ús de l'ordinador a l'escola. Metàfores

METÀFORES 


La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina
La metàfora de la construcció : l'ordinador com alumne



El nen és qui controla la màquina i no al inrevés.
Papert, a finals dels anys 60, va crear el concepte micromon on l’alumne construeix idees a partir de la seva exploració, en un ambient on ell mateix experimenta i adquireix els seus coneixements gracies a la seva exploració i experimentació pròpia.
El llenguatge de programació LOGO i l’objecte gràfic anomenat TORTUGA  és un exemple de micromon, ja que el nen pot desenvolupar estratègies de resolució de problemes. Papert com Piaget resalta la importància de que el nen aprengui per la descoberta i diuen que ensenya al nen prematurament impedeix que el nen descobreixi, inventi i construeixi.  
Ni un extrem ni l’altre seria el més indicat, sinó que potser la millor manera de fer-ho seria que el mestre seguis el procés de treball del nen i quan ho consideri oportú el mestre li pot plantejar preguntes que li serveixin al nen per reflexionar. 

L’ús de l’ordinador es habitual en el dia a dia de la nostre vida. A l’escola també però poder s’hauria de donar més aquest hàbit, i sobretot fer que les activitats que es proposen als nens siguin autentiques i tinguin alguna relació amb les seves experiències i les seves preocupacions. Els nens des de que són petits haurien de treballar amb aquestes eines, per anar agafant relació amb elles. 
Els ordinadors no substitueixen a la experiència directa, però si que la complementa.
Si sabem emprar correctament l’ordinador ens alliberarà de les tasques més rutinàries i deixarà que els nens siguin més creatius, reflexius i constructius. 


En definitiva penso que l’aprenentatge a traves de la experiència, la autonomia, la creativitat i la reflexió és molt més afectiva. El nen aprèn de manera més dinàmica i amb moltes més ganes, això és important, ja que sempre tindrà una bona motivació i arribarà assolir els coneixements mol més motivat .



En la nostre experiència en GITIC hi han moltes activitats que hem fet servir que poden ser exemples de metàfores  com per exemple: Scratch, Prezi, Cmap Tools, Google Reader, Pearltress, Movie Maker i Audacity .


dilluns, 28 de novembre del 2011

Educat 2.0 i Pearltrees

Educat 2.0


És un programa que serveix  per obtenir  els  coneixements  sobre el funcionament  i el bon ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació, també serveix per utilitzar recursos educatius  digitals per millorar el aprenentatge de les diferents matèries  i per potenciar el treball en equip  i desenvolupar la capacitat d’analitzar, contrastar i processar la informació.
El professorat té que conèixer i utilitzar les noves tecnologies com una altre metodologia i elaborar recursos  i instruments digitals per la tasca docent.

Pearltrees


És una eina en línia que permet publicar i crear arbres, que organitzen gràficament la informació . Des de la perla central es poden anar ramificant unes altres perles cadascuna amb el seu enllaç cap a la web o cap a un altre arbre.
Els pearltrees són públics i tothom pot accedir a traves d'una URL. L'eina permet compartir les pròpies produccions i las d'altres usuaris.


Vaig realitzar amb dues companyes més un mapa amb el tema del Ramon Pellicer, ja que havia sigut la nostre elecció de comunicador . Principalment vam anar a la nostre web que havíem fet i vam extreure tota la informació necessària, com per exemple: on viu, on treballa, les seves xarxes socials etc..




Per concloure podem dir que el programa Educat2.0 en serà molt útil en el dia a dia, a l'hora de ser mestres i per els nostres alumnes.

El pearltrees ens servirà per tenir la informació que volem trobar en un mateix lloc, així la trobarem més fàcilment i ens serà de gran ajuda i no trigarem tant de temps en buscar-ho.

dilluns, 21 de novembre del 2011

Scratch


Scratch És un programa que permet crear tot tipus d’animacions i jocs  amb diferents animals , persones, objectes etc..

Creant aquests personatges en una escenari que els nens poden triar, poden fer jocs, carreres de cotxes i moltes coses més. Una vegada han creat el escenari llavors comencen a donar-li vida al animal o persona que han triat, li poden posar veu, que camini, que es canvií de roba, que canti etc..




Tots aquests passos és fan com un puzle, no és gaire difícil, esta tot indicat i separat per veu, vestimenta color, parts del cos etc..  llavors nomes ho han d’anar posant en el lloc que toca  

Aquí podem observar el Scratch que vam fer en Joel Planas i jo.



Aprén més sobre aquest projecte


Crec que és un programa molt interesant ja que el alumnes poden aprendre de manera més dinàmica i divertida, i poden desenvolupar molta més imaginació i compartir aquesta imaginació amb la resa dels companys. 

dimecres, 9 de novembre del 2011

Descripció Coed PG

En aquesta classe vem està parlant de les decripcions, com s'havien de fer, tipus... vem veure uns exemples a través d'uns videos:

El Gripau blau: és una cançó que descriu a una persona creguda, egocentrica i antisocial.



Lila: és una cançó que tracta d'una nena que no l'importa el que pensin d'ella, a la vegada és molt fràgil, diferent, la gent l'exclou per això, però ella no vol canviar mai.

Pedro Navaja: és una cançó que tracta d'un policia que descriu el barri on està, sempre va cantant, en la escena apreix un senyor que va vegut i li dona una lliçó de moral.


Com un puny: és una cançó que tracta d'un home que trobar a faltar a la seva dona, amb ella tot és bonic, el temps li pasa lentament quan ella no està.


Nit de Sant Joan: és una cançó que tracta de una nit en que tot són alegries, arriba l'estiu, nit més curta de l'any i molta diversió.

Després vem escoltar poesies i espots publicitaris de etrella Damm.


Aquesta sessió ens ajudarà a fer descripcions i el treball de qui ets tu?
M'agradat molt aquesta sessió.

dilluns, 17 d’octubre del 2011

Edició multimedia

En aquesta sessió hem fet servir diferents programas, com per exemple: Movie maker, Prezi, Youtube i Audacity.


MOVIE MAKER
És un programa de microsoft. Serveix per crear videos, editar-los donar-lis efecte i també es pot posar textos i títols.
Hem fet servir el Movie maker per fer un vídeo amb imatges i música.






AUDACITY
És un programa que serveix per editar, modificar i gravar música.
Amb el Audacity es pot barrejar varias cançons, tallar la canço en un moment concret i també té la opció de posar-hi veu.
Finalment després de tallar i barrejar les cançoms vam posar-hi la música a les imatges del movie maker.



YOUTUBE
És una web que serveix per compartir videos.
Pots compartir i veure qualsevol tipus de vídeo.
L'hem utilitzat per triar les cançons que hem possat al nostre vídeo amb la ajuda del youtube-mp3.




Finalment aquest és el resultat







Pel.lícula on Prezi

divendres, 14 d’octubre del 2011

Marcadors socials

Vam utilitzar el Mister-wong. Es tracta d'un marcador social gratuit. Serveix per guardar pagines web en el "núvol" útils en el dia a dia, en comtes de només poder-los guardar a un únic lloc, com seria l'ordinador personal.

Pots mirar les pàgines web que agraden més als usuaris, et pots crear una llista de preferits que pot ser pública o privada i pots crear carpetes per compartir amb altres usuaris.

Crec que serà una web molt útil per poder mirar las pàgines mes interesants, hi mirar altres pagines que  la gent cregui interesants i serà molt còmoda a l'hora de fer treballs i així crear una carpeta per compartir adreces importants.

Prezi

El Prezi és un programa al qual consta d'una pantalla blanca on es pot insertar imatges, videos, textos i enllaços. És molt útil per fer presentacions. És pot invitar altres usuaris perquè puguin modificar, editar i aportar les seves idees.

Quan obres el programa et surt a la part esquerre una rodona més gran que serveix per escriure textos, al voltant trobem 4 rodones més petites:

-Insert: des de aquí es podan pujar fotos, videos, etc..
-Path: serveix per crear l'ordre de les seqüències, quin ordre vols que segueixin els textos, imatges...
-Frame: serveix per posar parèntesi, quadrats, rodones, o sigui remarquem el que volem que surti.
-Colors: serveix per canviar els colors de fons dels textos,etc...





Crec que és un programa molt senzill i fàcil d'utilitzar, ens servirà molt per fer les exposicions. M'ha agradat molt.

dijous, 6 d’octubre del 2011

Google Reader

El Google Reader és una eina que permet possar en una mateixa pàgina tots els blogs, revistes, diaris digitals que t'agradin, es poden possar gràcies al RSS, amb aquesta eina ens pot facilitar la feina d'anar buscant en xarxa totes les pàgines que vols llegir.

Quan obrim el Google Reader ens trobem una pantalla, on a l'esquerra ens trobem les carpetes que em creat per diferenciar els tipus de revista, blog o diari que ens interessen i al centre podem trobar totes les notícies d'aquets.

Crec que aquesta eina em serà molt útil perquè no perdré el temps buscant les pàgines web  que m'interessen i estaré al dia de totes les noticies que surten a les pàgines del meu interés.

 

dilluns, 3 d’octubre del 2011

Documents de Google


És una pàgina web on es pot pujar,editar i crear documents a la fi de tenir-ho en xarxa i que sigui més útil. Per utilitzar-ho has d'estar registrat al Gmail.


La seva utilitat és penjar documents en el "núvol" a la fi de no haver de portar dispositius d' emmagatzamatge o similars.
També ens permet compartir documents amb altres persones i aquestes poder editar i comentar a la mateixa vegada el document. Per compartir aquests documents és necessari tenir el seu correu electrònic, aquesta persona pot editar i veure el document a la vegada amb una altre persona.
També hi ha la possibilitat de xatejar al mateix moment mentres s'està fent el treball.


Crec que sera molt útil al llarg de la nostra estada de la universitat, ja que es podrà treballar amb més de una persona el mateix document sense haver de quedar. Cadascú pot aportar la seva opinió i serà molt més fàcil treballar.

dilluns, 19 de setembre del 2011

Google Chrome


GOOGLE CHROME




Google Chrome és un navegador mol més ràpid, és senzill d’utilitzar i mol més segur.

Google Chrome permet obrir moltes pestanyes a la vegada, hi ha una opció que et permet guardar les pagines web que vols que s’obrin quan inicis la sessió , directament i sens cap problema s’obriran sempre les mateixes pagines, d’aquesta manera és molt més ràpid i no perds els temps obrin les pagines una per una.
També es pot traduir qualsevol pàgina en el idioma que vulguis, gracies a una pàgina, que esculls l’idioma que vols, tradueix el text o la pagina que vulguis i finalment l’arrossegues a la barra de preferits i quan vulguis traduir nomes tens que fer un click.

Penso   que és un navegador molt útil i em serà de gran ajuda per el dia a dia, no perdre tant de temps obrint pàgines, ja que s’obriran directament i tot serà molt més fàcil gracies a totes les seves aplicacions