divendres, 30 de desembre del 2011

conclusió


Després de un semestre fent aquesta assignatura, hem arribat al final. Ha estat una assignatura que hem après moltes coses que potser mai ens haurien cridat l’atenció. Ha sigut una classe molt dinàmica i molt motivadora. A continuació ús faré un breu resum del que hem fet a classe.

- Llengua i llengües
- Recitació d'un poema
- Exposició Identitat i Territori  “Identitat i Territori de la felicitat”
- Publicació digital d'en Ramon Pellicer
- Qui ets, tu?
- Codi escrit
- Competència comunicativa
- Descripcions
- Les 4 habilitats lingüístiques
- Articles sobre la comunicació
- El procés de la composició escrita
- Lectura del llibre “ Com Parlar Bé En Públic”

Estic molt contenta d’aquestes classes de COED, han sigut molt dinàmiques , motivadores i divertides. Una de les coses que més m’ha agradat ha sigut que la nostre mestre Imma cada dia en llegia un poema, estàvem desitjant que hi arribes perquè ens llegís aquell poema. Com a conceptes hem après molts, però el més significatius i que ens serviran en el dia a dia de la nostre vida per mi han sigut els conceptes adquirits després d’haver llegit el llibre Com Parlar Bé En Públic, ja que ens ha sigut de gran ajuda a l’hora de fer les nostres exposicions i en les futures.
Estic molt agraïda per tot.






Bon Nadal i Feliç Any Nou!!!

dijous, 29 de desembre del 2011

Com Parlar Bé En Públic


Un dels treballs que vam fer a les classes de COED va ser, el treball del llibre Com Parlar Bé En Públic. Teníem que llegir-nos el llibre i fer una síntesi que ens servirà a l’hora de fer qualsevol exposició.

Els aspectes més destacats per mi són:

Preparació d’un guió
Feedback
Control dels nervis
To de veu adequat
Gesticulació
Suport visual
Repetir idees principals
Fer participar al públic
No porta cap objecte entre les mans
Velocitat de veu adequada









Amb la lectura d’aquest llibre he pogut dur a terme alguns aspectes en les exposicions. Crec que és molt útil per qualsevol persona i sobretot per a futurs mestres. M’ha ajudat molt i ho seguirà fent en les meves futures exposicions. 

Recitació Poema



RECITACIÓ POEMA 

Vaig triar un poema de Miquel Martí i Pol. El poema es deia Primavera. Vaig triar aquest poema ja que és una estació de l’any que m’agrada molt, diu així:

PRIMAVERA


Heus ací:
Una oreneta,
la primera,
ha arribat al poble. 

I l'home que treballa al camp,
i la noia que passa pel pont,
i el vell que seu en un marge, fora vila,
i fins aquells que en l'estretor de les fàbriques
tenen la sort de veure una mica de cel
han sabut la notícia. 

L'oreneta ha volat,  
una mica indecisa,
ran mateix de l'aigua del riu,
s'ha enfilat pont amunt,
ha travessat, xisclant, la plaça
i s'ha perdut pels carrers en silenci. 


I la mestressa que torna de comprar
ho ha dit als vailets de l'escola,
i aquests, a les dones que renten al safareig públic,
i elles ho han cridat
a l'home que empeny un carretó pel carrer,
i l'home ho ha repetit qui sap les vegades
i n'ha fet una cançó
al ritme feixuc de la roda. 

Heus ací el que diu:
La primavera ha arribat al poble.
 

                                                                                              Miquel Martí i Pol
 Finalment ens vam fer una autoevaluació :
M’ha semblat un text no gaire difícil, fàcil de memoritzar i molt bonic. Tinc que millorar l’expressió oral en català l’haig de perfilar una mica mésvaig mirar durant tota la recitació al públic, però tenia més Feedback amb una persona del públic que em transmetia molta tranquil·litat. El to de veu va ser alt i clar, encara que em vaig equivocar una vegada. La meva postura tota l’estona era de peu amb les mans agafades per darrere i em movia de costat a costat que això no ho hauria d’haver fet.
No he gesticulat gens. Vaig concloure el poema llençant pètals de flor, ja que parlava de la primavera.

Va ser una activitat que em va agradar molt, ja que no ho havia fet mai. 


Qui ets, tu?


Qui ets, tu?

Aquesta activitat és de COED, la vam fer en petit grup. Teníem que triar un company de la classe i fer una descripció seva . El treball constava de dos parts, una descripció escrita i l’altre a partir de fotografies teníem que descriure aquella persona.

Aquest és el meu Qui ets, tu?





 La companya que vaig escollir va ser la Laura Viñals, ja que va ser una de les primeres noies que vaig conèixer. La meva descripció escrita la vaig fer en forma de conta, ho vaig trobar diferent i vaig pensar que seria una bona idea. A continuació os deixo el conte que vaig elaborar

                                                        CONTE

Hi havia una vegada una papallona molt petita, brillant com el sol, amb uns ulls de color blau i unes ales molt grans, que va créixer el sis de setembre de 1993 d’una rosa vermella, de tija llarga i única com el cel.
Com era tan petita, no podia volar i es passava les hores investigant  pel bosc, en busca d’alguna cosa nova. 
Cansada de fer cada dia el mateix va decidir anar a buscar alguna papallona com ella i així poder fer coses juntes.
Com era tan vergonyosa sempre es quedava pensant quant trobaria la amistat. Un dia es va aixecar i es va preguntar: si deixo de ser tan vergonyosa, tot pot canviar?.
Per fi la va trobar, aquesta es deia llibertat.
La papallona es va fer forta, es va mirar en el mar i aleshores se’n  va adonar, la seva gran amiga era la llibertat.
Les dos amigues encetaren a volar en busca de nous horitzons, i volant volant es van parar a xerrar.
Finalment, el somni de la papallona es va fer realitat i així va entendre, que amb esforç i honestedat tot en aquesta vida és felicitat.

Aquesta activitat va ser molt divertida, la vam exposar a la classe i ens va servir per conèixer molt millor a la resta dels companys. 

Taxonomia de Bloom


TAXONOMIA DE BLOOM 


Per Crear hem disenyat, construit, planejat, produit, ideat i elaborate diferents  programes com per exemple: Movie Maker, Blogger, Scratch, Audacity, Cmap Tools, Pearltrees, Google docs I Google Sites.

Per Evaluar hem pogut criticar, experimentar, jutjar, provar, formular hipòtesis i detectar fent server programes com per exemple: Google Docs, Prezi, Pearltrees, Cmap Tools i Mister-wong.

Per Analitzar hem pogut  comparar, organitzar, deconstruir, atribuir, trobar, estructurar i integrar utilitzant el Cmap Tools, Mister-wong, Google Reader i Google Chrome.

Per Aplicar hem pogut utilitzar i executar tots els programs com: Google Reader, Google Docs, Movie Maker, Audacity, Google Chrome, Prezi, Mister-wong, Cmap Tools, Google Sites, Pearltrees i Scratch.  

Per Comprendre hem pogut interpretar, resumir, classificar, comparar, explicar i exemplificar utilitzant el Cmap Tools i Pearltrees.

Per Recordar hem pogut reconèixer, descriure, identificar, recuperar, denominar, localitzar i trobar utilitzant el Google Reader, Google Chrome i Mister-wong.


UNESCO i ISTE

Aquí podeu veure la meva presentació de la UNESCO i la ISTE,amb documents de google.

dimecres, 28 de desembre del 2011

Google Sites

Google Sites 

 El Google Sites és una aplicació online que ens permet crear pagines web. És molt fàcil d’utilitzar, també es poden afegir  imatges, vídeos i enllaços .

Pot ser una pagina web privada o pública, ha de constar de una descripció , es poden editar i crear noves pagines .

Aquí podem veure la meva web amb tota la informació 

 Ha sigut de gran ajuda per fer el treball de publicació digital, ja que, ja teníem una idea de com fer una pagina web i ens era més fàcil a l’hora de fer la web del treball.

Cmap Tools

Cmap Tools



El programa Cmap Tools és un programa que s'utilitza per crear mapes conceptuals. També es poden crear "mapas d'ideas", "teranyines" etc...
és un programa que és molt fàcil d'utilitzar.


Cmap tools té totes les característiques necessàries com ha eina d'aprenentatge visual.












Aquí deixo el link del meu Cmap tools que vaig fer a classe de Gitic


Aquest programa ens serà molt útil a l'hora d'estudiar, està tot més esquematitzat i això a l'hora d'estudiar és molt més fàcil. Tens les idees principals i després d'aquestes pots desenvolupar tot el que falta. És una eina molt útil.


dilluns, 12 de desembre del 2011

Ús de l'ordinador a l'escola. Metàfores

METÀFORES 


La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina
La metàfora de la construcció : l'ordinador com alumne



El nen és qui controla la màquina i no al inrevés.
Papert, a finals dels anys 60, va crear el concepte micromon on l’alumne construeix idees a partir de la seva exploració, en un ambient on ell mateix experimenta i adquireix els seus coneixements gracies a la seva exploració i experimentació pròpia.
El llenguatge de programació LOGO i l’objecte gràfic anomenat TORTUGA  és un exemple de micromon, ja que el nen pot desenvolupar estratègies de resolució de problemes. Papert com Piaget resalta la importància de que el nen aprengui per la descoberta i diuen que ensenya al nen prematurament impedeix que el nen descobreixi, inventi i construeixi.  
Ni un extrem ni l’altre seria el més indicat, sinó que potser la millor manera de fer-ho seria que el mestre seguis el procés de treball del nen i quan ho consideri oportú el mestre li pot plantejar preguntes que li serveixin al nen per reflexionar. 

L’ús de l’ordinador es habitual en el dia a dia de la nostre vida. A l’escola també però poder s’hauria de donar més aquest hàbit, i sobretot fer que les activitats que es proposen als nens siguin autentiques i tinguin alguna relació amb les seves experiències i les seves preocupacions. Els nens des de que són petits haurien de treballar amb aquestes eines, per anar agafant relació amb elles. 
Els ordinadors no substitueixen a la experiència directa, però si que la complementa.
Si sabem emprar correctament l’ordinador ens alliberarà de les tasques més rutinàries i deixarà que els nens siguin més creatius, reflexius i constructius. 


En definitiva penso que l’aprenentatge a traves de la experiència, la autonomia, la creativitat i la reflexió és molt més afectiva. El nen aprèn de manera més dinàmica i amb moltes més ganes, això és important, ja que sempre tindrà una bona motivació i arribarà assolir els coneixements mol més motivat .



En la nostre experiència en GITIC hi han moltes activitats que hem fet servir que poden ser exemples de metàfores  com per exemple: Scratch, Prezi, Cmap Tools, Google Reader, Pearltress, Movie Maker i Audacity .